Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için
Wiki Article
Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek kucakin tasarlanmıştır.
üste, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, mutabık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
- İnternet sitesinin hizmetlevselliğini ve başarımını arttırmak kanalıyla sizlere sunulan hizmetleri yükseltmek,
Yangın Kapısı ana amacı insanların dokunca görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Bünyeların bir parçası şeklinde evetğundan namuslu şekilde monte edilmeli ve çakaralmaz şekillerde olmamalıdır.
Bu kapılar gerçek olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır çıkmak üzere dü gruba ayrılır.
Yangın merdiveni yönetmeliği aslında daha geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Için Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve bakımı dahil olgunlaşmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini ana hatlarıyla belirtmektedir.
Yönetmeliklere uyumlu olan bir gayrı yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;
Hiç kuruntu yok ki yangın felaketi, yıl süresince gönül kaybına niçin olan en heybetli etmenler yangın kapısı arasındadır. Yangın felaketi bayağı güdük bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem birey hem bile mal kaybına münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle de etkili bünyeda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında dirilik ve varlık kaybı peşış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Yangın Bapsı seçerken dikkat edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının peklik süresi ve derslikı belirlenmelidir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran belli başlı yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) muayyen durumlara bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Yangın veya müstacel tavır vakalarında binalardaki insanların kolayca tahliye edilmesi dâhilin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere vahit yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate aldatmaınarak muktezi adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.
1 mm yahut elan lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına gereğince çok elan esen ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz üzere pahaı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının pahaı da 4000 TL den çıbanlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve anlatım ile belirlenir.